- Sposób palenia
- Średni - Full City
- Data palenia
- Kawę wypalimy po złożeniu zamówienia!
Brazylia Guaxupe
Brazylia Guaxupe - świeżo palona kawa ziarnista.
Smak: słodki, z wyczuwalną czekoladą i orzechem. Brak kwasowości.
SZANOWNI PAŃSTWO, CZAS POŻEGNAĆ KAWĘ BRAZYLIA GUAXUPE I POWITAĆ NOWEGO NASTĘPCĘ TYCH ZIAREN, KAWĘ BRAZYLIA CERRADO PATROCINIO
Szczegóły produktu
Opis
SZANOWNI PAŃSTWO, PRZYSZEDŁ CZAS POŻEGNAĆ KAWĘ BRAZYLIA GUAXUPE I POWITAĆ NOWEGO, GODNEGO NASTĘPCĘ TYCH ZIAREN, PYSZNĄ KAWĘ BRAZYLIA CERRADO PATROCINIO.
Brazylia Guaxupe. Wyśmienity smak i pobudzający aromat kawy Brazylia Guaxupe ceniony jest na całym świecie. Ta 100% Arabica charakteryzuje się niepowtarzalnym, pozbawionym goryczki smakiem z oryginalnymi nutami czekoladowo-orzechowymi. Brazylia Guaxupe to ziarna z oznaczeniem SCR 17/18, które mówi o ich wielkości – w tym przypadku są one wyjątkowo duże. Większy rozmiar ziaren jest związany z wyższą jakością kawy. W marcu 2017 kawa Brazylia Guaxupe zastąpiła oferowaną przez nas do tej pory kawę o nazwie "Brazylia Santos 17/18". Zmiana ta niesie za sobą wyższą jakość samych ziaren oraz czystrzy, doskonalszy smak.
Charakterystyka: 100% Arabica
Uprawa: 800-1200 m n.p.m.
Pozyskiwanie: natural process
Aromat: intensywny, słodki
Klasyfikacja ziaren: Strictly Soft Fine Cup
Cupping Notes: chocolate notes, medium body, nutty, sweet, caramel, clean finish
Pochodzenie: Kawa uprawiana jest w regionie Minas Gerais, w południowo-wschodniej Brazylii, na plantacjach położonych na wysokości 1000 m n.p.m. Panujące tam warunki klimatyczne sprawiają, że nabiera ona niezwykłego smaku i aromatu. Większość zbiorów tej znakomitej kawy pochodzi z małych i średnich gospodarstw rolnych, zazwyczaj prowadzonych przez niewielkie przedsiębiorstwa lub firmy rodzinne. Oferowana przez nas kawa pochodzi ze zbiorów z 2020 roku.
Pozyskiwanie: Ziarna kawy zbierane są z wielką starannością, a następnie obrabiane tzw. metodą „na sucho”
Sposób palenia: Kawa Brazylia Guaxupe to kawa palona średnio. Proces palenia trwa kilkanaście minut, odbywa się w temperaturze ok. 200-210 stopni Celsjusza, następnie kawa studzona jest powietrzem.
Smak: Kawa Brazylia Guaxupe należy do kaw klasycznych. Charakteryzuje się łagodnym i delikatnym smakiem pozbawionym goryczki, o niskiej kwaskowatości. Zawiera wyraźnie wyczuwalny posmak nut orzechowych i czekoladowych. Brazylia Guaxupe cechuje się także średnim body.
Kawa zostanie wypalona specjalnie dla Państwa po złożeniu zamówienia.
Opinie
Zobacz także