- Stopień palenia
- Średni - Full City
- Data palenia
- Kawę wypalimy po złożeniu zamówienia!
Peru Chanchamayo
Peru Chanchamayo HB - 100% Arabica. Kawa ziarnista, którą wypalimy po złożeniu zamówienia.
Aromat: delikatnie kwiatowy
Smak: słodki. Wyczuwalne czekolada i orzech
Kwasowość: niska, cytrusowa
Szczegóły produktu
Opis
Kawa z Peru. Peru Chanchamayo uprawiana jest w leżącej w regionie Junín prowincji Chanchamayo, znajdującej się górzystym centrum kraju.
Charakterystyka: 100% Arabica
Pochodzenia ziaren: mali plantatorzy
Wysokość upraw: 1200-1400 m n.p.m.
Pozyskiwanie: obróbka mokra, następnie ziarna są suszone na słońcu
Aromat: kwiatowy
Odmiana: Arabica Caturra, Typica i Bourbon
Klasa ziaren: HB
Cupping Notes: Floral aroma, sweet notes and a silky body; well-balanced
Pochodzenie: Kawa Peru Chanchamayo uprawiana jest przez małych plantatorów posiadających swoje farmy w prowincji Chanchamayo. Wysokość upraw to pomiędzy 1200 a 1400 m n.p.m, dlatego ziarna otrzymały klasyfikację HB, tj. Hard Beans. Klasyfikacją HB oznacza się przeważnie ziarna uprawiane na wysokości około 1200 m n.p.m. Dla porównania ziarna SHB pochodzą z plantacji położonych na wysokości 1700-2000 m n.p.m, jak nasza Gwatemala Huehuetenango SHB
Zbiory odbywają się od czerwca do września, następnie ziarna obrabiane są metodą mokrej obróbki.
Smak: Kawa Peru Chanchamayo należy do kaw dobrze zbalansowanych o przyjemnym kwiatowym aromacie. Charakteryzuje się średnim body, delikatną, cytrusową kwasowością, nutami czekolady i orzechów oraz czystym, gładkim finiszem po każdym łyku.
Kawa zostanie wypalona specjalnie dla Państwa po złożeniu zamówienia.