Peru Negrisa ORGANIC

Peru Negrisa ORGANIC

30,00 zł
Brutto

Peru Negrisa ORGANIC - kawa ziarnista specialty, 84 punkty SCA, 100% Arabica, którą wypalimy dopiero po złożeniu zamówienia. Łagodny smak w którym wyczuwalne są żurawina, gorzka czekolada, orzech brazylijski. Przyjemna, średnia kwasowość oraz gładkie body. Pozostawia długi posmak kakao na języku.

Opakowanie
  • 250g
  • 500g
  • 1000g
Sposób mielenia

Szczegóły produktu

Stopień palenia
Średni - Full City
Data palenia
Kawę wypalimy po złożeniu zamówienia!

Opis

Peru Negrisa ORGANIC - 84 punkty SCA

Peru Negrisa ORGANIC to nasza nowa kawa speciality z Ameryki Południowej. Ze względu na swój smak jest to zupełnie inna propozycja kawowa, niż do tej pory mieliśmy okazję prezentować.

Kawa uprawiana jest przez rodzinę Negrisa i pochodzi z plantacji nazwanej właśnie tym nazwiskiem. Rodzina ta prowadzi firmę, również o nazwie Negrisa, która zajmuje się uprawą, przetwórstwem, kontrolą jakości oraz eksportem własnej kawy. Jest to tradycyjne i samowystarczalne gospodarstwo rolnicze, które nie musi korzystać z zewnętrznych podmiotów, takich jak stacje obróbki kawy (tzw. młyny) czy "suszarnie". Wszystkie procesy związane ze zbiorami, segregacją, obróbką oraz suszeniem ziaren odbywają się na jednej plantacji. 

Kawa Peru Negrisa ORGANIC uprawiana jest na plantacji mieszczącej się pomiędzy miejscowościami Villa Rica i Pichanaki, w prowincji Chanchamayo, na wysokości  1500–1700 metrów n.p.m. Jest to kawa Arabica odmiany Typica. Obrabiana jest metodą "na mokro" (ang. washed).
Ziarna pochodzą ze zbiorów 2022 i otrzymały 84 punkty w skali SCA oraz najwyższą klasyfikację: GRADE 1. Kawy z plantacji NEGRISA posiadają certyfikaty UTZ, ORGANIC oraz Biolatina (certyfikat krajowy).
Więcej informacji znajdą Państwo na stronie plantatora: http://www.negrisa.com/

Smak: owoce, kakao. Można tu znaleźć żurawinę, suszone owoce, gorzką czekoladę oraz nuty brazylijskich orzechów. Średnia, przyjemna kwasowość cytrusów.

Body: gładkie, delikatne i nieco kremowe. Pozostawia posmak gorzkiej czekolady na języku.

  • Charakterystyka: 100% Arabica
  • Punktacja: 84 SCA
  • Klasyfikacja: Grade 1
  • Kraj: Peru
  • Region: Chanchamayo
  • Plantacja: NEGRISA
  • Właściciel farmy: Rodzina Negrisa
  • Miejsce upraw: górzysty teren pomiędzy Villa Rica i Pichanaki
  • Obróbka: hand-picked, washed
  • Odmiana: Typica
  • Wysokość upraw: 1500 – 1700 metrów n.p.m.
  • Pakowanie: worek jutowy 69 kg 
  • Certyfikaty: ORGANIC, UTZ, Biolatina

Opinie

Obecnie brak opinii - zaloguj się, aby dodać

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń

Ten sklep wykorzystuje technologię "Ciasteczek", która rozszerza możliwości działania sklepu